Tips voor het werken met een hoogtestatief!

Tips voor het werken met een hoogtestatief!
juli 15, 2019 Edo Koch

Op regelmatige basis schrijf ik artikelen en blogs voor CameraNU.nl. Dit is mijn laatste gepubliceerde blog over het gebruik van een hoogtestatief. 

Een makkelijke manier om die luchtfoto te maken 😉 Een hoogtestatief!

Op social media kom je ze vaak tegen. Prachtige drone beelden en luchtfoto’s. Heb je je wel eens afgevraagd of er een manier is om dat ook voor jou toegankelijker te maken?

Helaas heeft niet iedere fotograaf een drone, of de juiste papieren om de beelden te mogen gebruiken. Natuurlijk kun je ook een helicopter of klein vliegtuigje huren, maar dat is nou niet direct toegankelijk.

Iedere fotograaf heeft een wel statief, of zou die in ieder geval moeten hebben (daar zijn genoeg andere blogs over geschreven). Die kun je natuurlijk in de lucht houden en afhankelijk van je lengte zit je dan al zo op de 3 meter. Wil je daarentegen echt een ander perspectief, kijk dan eens naar een hoogtestatief.

Wat is een hoogtestatief?

De naam verraad al veel. Een hoogtestatief gaat de lucht in, hoger dan je standaard statief en ja, ook hoger dan jijzelf. Met mijn eigen hoogtestatief kan ik tot 7,3 meter de lucht in. Dat geeft al zo’n gaaf ander perspectief als ik mijn Canon EOS R er bovenop plaats. Ik zou bijna zeggen dat het onmisbaar is in de kit van een fotograaf. Zeker in die van een vastgoed/architectuur fotograaf.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1
Hallo. Waarmee kan ik je helpen? Stel je vraag rechtstreeks via Whatsapp. Mailen of bellen kan natuurlijk ook via de 'Contact' pagina.