De voorbereiding voor een Profielfoto Sessie.

De voorbereiding voor een Profielfoto Sessie.
april 25, 2018 Edo Koch

Het is eindelijk tijd voor een nieuwe profielfoto. De oude past niet meer bij je nieuwe functie of mensen herkennen jou niet als ze je profielfoto zien. Hoe maken we dan die ene foto van jou waarin mensen je herkennen en die perfect bij je past? In deze blog geef ik je een aantal tips te voorbereiding op een Profielfoto Sessie.

Kleding

Allereerst is het allerbelangrijkste dat je kleding uitzoekt waarin je je goed voelt en jezelf bent. Dit zien we terug in de foto.

Houd rekening met het feit dat we voor de sessie kiezen voor een bepaalde stijl. Wil je een formele uitstraling, dan zou ik je niet aanraden om je favoriete tshirt aan te doen, maar om toch te kiezen voor een colbert of misschien een stropdas.

De foto gaat uiteindelijk om jou als persoon en niet om je fantastische kleren. Daarom adviseer ik je kleding uit te kiezen met rustige kleuren en weinig tot geen motieven, dus probeer die Hawaii blouse te laten hangen in de kast ?. Kleuren als blauw, grijs, wit en zwart doen het altijd goed. De kleur achtergrond die we uitkiezen heeft ook altijd nog veel invloed op je kledingkeuze.

Witte achtergrond: Het is geen goed idee om met een witte achtergrond een witte blouse aan te doen. Dan ‘verdwijn’ je in die achtergrond. Houd daar dus rekening mee en trek er bijvoorbeeld een jasje of vest over aan met een contrasterende kleur.

Zwarte achtergrond: Hetzelfde geldt voor een zwarte achtergrond. Probeer te vermijden dat je een effen zwarte trui of blouse aantrekt. Bij zwart kan bijvoorbeeld rood erg mooi zijn.

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Wil je meerdere stijlen in je foto’s terug laten komen, dan kun je natuurlijk tijdens een premium sessie ook altijd meer sets kleding meenemen.

Foto: Consuelastyle

Kapsel

Zit mijn haar wel goed? Eén van de meest gehoorde vragen tijdens een sessie. Je kunt uiteraard je eigen stylist meenemen (of die kan ik voor je regelen), maar hoe kun je nou zelf zorgen dat je haar goed zit?

Als je al voor de sessie naar de kapper wilt gaan, doe dit dan minstens een week van tevoren. We kennen allemaal wel het gevoel dat je haar nèt niet zo zit als je zou willen, als je de deur bij de kapsalon uitloopt. Geef het haar dus even de tijd om ‘bij te komen’, zodat jezelf je haar ook kunt stylen, waarbij je goed voelt.

Ik heb tijdens de sessie vrijwel altijd wel stylingproducten bij me, maar denk hier zelf ook aan, aangezien iedereen zijn of haar eigen voorkeuren heeft.

Foto: MXMM Beauty

Baarden en snorren

Naast onze kapsels zijn baarden en snorren tegenwoordig ook niet meer weg te denken. Zorg ervoor dat je jezelf even goede scheerbeurt geeft een paar dagen voor de sessie. Gebruik ook zeker aftershave of verzorgende lotion/creme. Het helpt je huid kalmeren en herstellen.

 

Sieraden

Voor sieraden geldt eigenlijk hetzelfde als voor kleding. We willen dat de foto over jou gaat en niet over je ketting. Houdt sieraden voor een sessie dus ingetogen en beperkt.

Sieraden kunnen soms ook een uitstraling versterken. Denk aan een tattoo artist, stylist etc. Twijfel je ergens over dan help ik je graag en kun je me altijd een bericht sturen.

Foto: Joscast

Make-up

Dat photoshop je toch wel even? Ik hoor het bijna iedere keer en mijn antwoord is altijd hetzelfde. Voorkomen is beter dan genezen. In de nabewerking zorg ik er natuurlijk voor dat ik oneffenheden retoucheer, maar het wegwerken van lichtvlekken is een ander verhaal.

Een matte foundation werkt het vaak het best op de huid in combinatie met mijn studioverlichting. Het voorkomt lichtvlekken en je huid krijgt een meer natuurlijke effenheid.

Probeer daarnaast stil te staan bij het gebruik van eyeliner, lippenstift etc. Als het iets toevoegt aan je profielfoto dan is het misschien een goede keuze, maar ook dat kan weer afleiden. Twijfel je ergens aan, neem dan je make-up mee en dan bepalen we samen wat het beste past.

De Profielfoto Sessies

Heb je nog vragen dan hoor ik graag van je. Als je al een Profielfoto Sessie hebt gepland dan zie ik je snel. Mocht je interesse hebben dan kun je meer informatie vinden en direct een sessie aanvragen via www.buurmanfotografie.nl/profielfotosessies

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1
Hallo. Waarmee kan ik je helpen? Stel je vraag rechtstreeks via Whatsapp. Mailen of bellen kan natuurlijk ook via de 'Contact' pagina.